Alla inlägg den 16 april 2009

Av Torz - 16 april 2009 05:38

Jag vet inte riktigt vad medierna håller på med, men tydligen har de fått för sig att svenskar är ett ovanligt skötsamt eller möjligen naivt släkte.


Det är inte ovanligt att man stöter på artiklar om folk som begår brott utomlands och där man genast måste argumentera varför de inte bör straffas.

Antingen blev svenskarna hotade, hade ingen vetskap om att deras aktiviteter var olagliga eller  så är straffen inte proportionerliga i förhållande till brottet.


Annika Östlund är ett rätt aktuellt fall.

Medias version (även om  den blivit mer nyanserad på senare tid) går ut på att Annika var en svensk tjej som hamnade i dåligt sällskap. Hennes pojkvän gick plötsligt och sköt ihjäl en butiksinnehavare och på grund av ren självbevarelsedrift vågade hon inte opponera sig.

Även en polis dödas innan paret åker fast, men eftersom pojkvännen tar livet av sig så får Annika Östlund bära hela skulden.


Men det finns ju även en annan version och där kan man ifrågasätta hur svensk hon egentligen är då hon flyttade till USA redan som tio åring.

Hon ska även ha varit den drivande parten och aktivt hjälpt till även om hon inte avlossade de dödande skotten (och där kan man dra paralleller till Malexander-mördarna).

Innan dess hade hon blivit fälld för dråp några år tidigare.

Med tanke på omständigheterna hade straffet kunnat bli betydligt hårdare än livstid med möjlighet till benådning efter 25 år.


Ett annat aktuellt fall är det om kvinnan som åker till Colombia, sväljer kapslar med kokain och avlider sedan då en av dessa spricker.

Jag har inte sett ett ord som tyder på att hon skulle vara ansvarig för det som händer utan det är enbart hennes pojkvän som utmålas som skurk.


Annars är ju populära fall folk som åker fast för narkotikasmuggling i bl a Thailand. Självklart trodde ju svenskarna att de hjälpte en stackars man att leverera ett paket hembakade bullar till hans bror (mot tiotusentals kronor i ersättning).

Att man sedan har mage att gnälla över hårda straff och riktigt sunkiga fängelser är ju något man borde ha tänkt på INNAN man började smuggla heroi.....förlåt....bullar.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards