Direktlänk till inlägg 28 juli 2011

"Islamofobi"

Av Torz - 28 juli 2011 08:07

Inte långt efter att en galning skjutit ihjäl en massa ungdomar i Norge börjar det pratas om att vi är för slapphänta med islamofobin i Sverige.
Det kan inte tillåtas att folk sprider sin hatpropaganda om folkgrupper hur som helst.
Och visst, jag kan hålla med om detta om det inte vore för att det finns en stor otydlighet i vad som klassas som "islamofobi".

Den verkliga islamofobin där man drar alla över en kamm får man gärna bekämpa. Efter att ha läst ett par böcker om islam och arabernas historia så vet jag att många generella påståenden rör sig om missuppfattningar, speciellt när det gäller kvinnornas roll.

Problemet är att i sin iver att jaga rasister och islamofober så ruckas gränserna rejält. Att vi idag har ett öppet främlingsfientligt parti i riksdagen beror antagligen till stor del på att det inte har gått att föra en sansad debatt om invandringen.
ALL kritik kunde tolkas som rasism. Det var t ex rasism att ifrågasätta ghettobildning. Rasism att komma med krav på att skaffa arbete eller att kräva någon som helst motprestration eller förseslå att man kanske skulle kolla upp vilka som egentligen vill hit.
Detta gjorde att vi fick ett system som aldrig var anpassat efter att ta emot någon större mängd invandrare och resultatet ser vi ju idag.
Vi har flera segregerade områden med hög arbetslöshet, hög brottsstistik m.m
Sveriges rykten om slapphänthet har även bidragit till att vi på senare år har fått hit folk som egentligen inte tänkt att bidra med något över huvud taget (till skillnad från de lite äldre som ofta var ambitiösa och tog vad som helst för att tjäna egna pengar).

Som ett konkret bevis på att vi är så "islamofobiska" är att Breivik har utmålats som en störd individ. En ensam galning utan koppling till den tro han påstår sig tillhöra.
I viss mån bottnar det säkert i att vi vet ganska väl vart kyrkan står när det gäller sådana saker.
Men en annan detalj som jag inte hört någon nämna är att om en svensk präst hade stått i kyrkan och skyllt alla världens problem på någon enskild folkgrupp hade det garanterat blivit omtalat. Hade det dessutom skett flera gånger med flera präster inblandade så hade medierna gladeligen granskat kyrkorna och Humanisterna, kommunisterna och nyliberaler hade höjt rösterna för att få ett helt sekualiserat land.

Ett kristet exempel på präster som fått uppmärksamhet är ju pingstpastor Åke Green som fick hård kritik för sina homofobiska uttalanden för några år sedan. Detta kan jämföras med en iman min flickvän träffade på ett studiebesök en gång i tiden som på fullaste allvar påstodd att bögar bär på AIDS och smittar ner allt de vidrör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Torz - 3 mars 2015 19:40

Detta är inte utan att jag skäms över att erkänna mina bristfälliga engelskakunskaper. Till skillnad från kemiska formler, mattematiska kurvor, hur man manglar, densitet, vad grävlingar heter på latin och vilket år Karl XI kröntes är engelska något...

Av Torz - 11 februari 2015 15:52

Flera gånger har jag hört muslimer som beklagar sig över att de måste stå till svars för allt elände som sker i islams namn.En tjej tog det säkra före det osäkra och bad om ursäkt för allt som islam, arabvärlden, Sverige, kvinnor, västvärlden och så ...

Av Torz - 1 februari 2015 02:59

Är all musik med syntar synt? Är all musik som innehåller stråkinstrument klassiskt?Är all elektronisk musik techno? På samma sätt är inte all musik med distade gitarrer metal. Dock hör det till vanligheten att stilar gärna klumpas ihop tämligen vå...

Av Torz - 5 januari 2015 12:55

Enligt någon undersökning ägnar vi 14 minuter per dag åt att laga mat, sex minuter att verkligen prata med våra barn och sex timmar med att slötitta på TV och surfa på nätet.SEX TIMMAR!!!!Det är alltså 2/3 arbetsd ag.    I höstas började jag plug...

Av Torz - 1 januari 2015 16:33

Ok! Så här ligger det till.Flickvännen fick ta hand om sin systers hund för något år sedan och med hot om stryk eller nåt fick hon även mitt motvilliga godkännande. Förra nyår var vi iväg en sväng varpå jycken fick panik när folk började skjuta raket...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards